Egentligen ska du vara glad för att du har en så frisk kropp, och kan få feber. Det medför en cellförnyelse och en utrensning. Passa på att ligga till sängs, drick juicer, safter och teer och se till att tarmen sköter sig. Tre dagars feber är helt acceptabelt.

Vid hög feber kan du lägga ett citronomslag om vaderna. Febern kan gå ner upp till 1 grad och det avlastar huvudet och ger en lugnare sömn. Eventuell huvudvärk kan lindras med ett kallt arnikaessens-omslag på pannan.

Du behöver 2 tunna kökshanddukar eller tygbitar, som räcker ett varv runt underbenen. 1 liter kyligt vatten och saften från en citron. Du delar citronen med skal och pressar ut saften under vattnet. Då får man med de eteriska oljorna. Doppa handdukarna i citronvattnet och vrid ur ordentligt. Lägg dessa runt underbenen och lägg ylle omkring ytterst. Bytes efter ca 1 timme eller när omslagen blivit varma eller torkat.

Lägg ej citronomslag om den sjuka har frossa eller kalla fötter!

Apis/Belladonna och/eller Infludo är läkemedlen vid feber och influensa. Vilken medicin du ska ta beror på orsaken till febern.

Cardiodoron mite droppar stödjer cirkulationen vid febertillstånd där pulsen är hög.

Virus söker sig till nervsinnessystemet och det måste du vara uppmärksam på. Prova om den sjuke kan sätta hakan i bröstet när han böjer nacken. Om nacken är stel bör du ta kontakt med läkare.